General Aptitude MCQ

21-LCM and HCF of two numbers are 36 and 6. If one number is 12 then other number is

(A) 12

(B) 18

(C) 24

(D) 36

 

22-If A:B = 8:9 and B:C = 15:16 then A:C = ?

(A) 1:2

(B) 2:3

(C) 3:5

(D) 5:6

 

23-If a man spends 65% of his salary and saves Rs. 525 per month. His monthly salary is

(A) Rs. 1,000

(B) Rs. 1,500

(C) Rs. 2,000

(D) Rs. 2,500

 

24-Out of 800 oranges, 80 are rotten. Find percentage of good oranges

(A) 80%

(B) 85%

(C) 90%

(D) 95%

 

25-Diagonals of a Rhombus are 16 cm and 12 cm then its perimeter is

(A) 28 cm

(B) 40 cm

(C) 56 cm

(D) 192 cm

 

26-A can do a piece of work in 10 days and B in 15 days. How long will they take together to finish it?

(A) 6 days

(B) 8 days

(C) 10 days

(D) 12 days

 

27-An aeroplane flies 600 km in 20 minutes then the speed of aeroplane is

(A) 1200 km/hr

(B) 1500 km/hr

(C) 1800 km/hr

(D) 2000 km/hr

 

28-Volume of a cube is 64cm3. Then its total surface area is

(A) 8 cm2

(B) 32 cm2

(C) 64 cm2

(D) 96 cm2

 

29-A clock seen through the mirror when time is 7 o’clock

(A) 3:20

(B) 4:20

(C) 5:00

(D) 7:00

 

30-26, 37, 50, 65, …..

(A) 76

(B) 82

(C) 90

(D) 115

 

31-125, ?, 343, 512, 729

(A) 216

(B) 250

(C) 256

(D) 300

 

ANSWERS:

21-(B), 22-(D), 23-(B), 24-(C), 25-(B), 26-(A), 27-(C), 28-(D), 29-(C), 30-(B), 31-(A)