General Aptitude – Multiple Choice Questions (MCQ)

13-If a number is divided by 68, then quotient is 269 and remainder is 0. If this number is divided by 67, then remainder will be

(A) 3

(B) 5

(C) 8

(D) 10

 

14-Sum and difference of two numbers are 97 and 37 respectively. Find the product of these numbers.

(A) 2010

(B) 8040

(C) 2128

(D) 1914

 

15-The difference between smallest number of 6 digits and largest number of 4 digits

(A) 99001

(B) 9901

(C) 99901

(D) 90001

 

16-If 6 persons make 96 chairs in 8 days, then how many chairs will be made by 18 persons in 4 days?

(A) 144

(B) 67

(C) 32

(D) 60

 

17-Find the smallest number which is completely divisible by 4, 6, 8 and 20, and is complete square

(A) 900

(B) 400

(C) 3600

(D) 1800

 

18-If height of Robin is 60% greater than Martin. Then height of Martin will be less than that of Robin is

(A) 50%

(B) 45%

(C) 37.5%

(D) 60%

 

19-If three numbers are in the ratio 3:2:5 and sum of their squares is 1862. Then what will be the second number?

(A) 7

(B) 14

(C) 21

(D) 28

 

20-Rahul bought a sweater and saved Rs. 20 when a discount of 25% was given. What was the price of the sweater before the discount?

(A) Rs. 80

(B) Rs. 90

(C) Rs. 75

(D) Rs. 95

 

21-The cost of 105 envelopes is Rs. 35. How many envelopes can be purchased for Rs. 10?

(A) 30

(B) 24

(C) 32

(D) 27

 

22-Which of the following is correct?

(A) Mode = 2 mean – 2 median

(B) Median = 3 mode – 2 mean

(C) Mean = 3 mode – 2 median

(D) Mode = 3 median – 2 mean

 

23-The compound interest on Rs. 5,000 at the annual rate of 8% for two years is

(A) Rs. 4,000

(B) Rs. 8,520

(C) Rs. 8,320

(D) Rs. 8,000

 

24-60% of 60 + 50% of 50 =

(A) 31

(B) 41

(C) 51

(D) 61

 

ANSWERS:

13-(D), 14-(A), 15-(D), 16-(A), 17-(C), 18-(C), 19-(B), 20-(A), 21-(A), 22-(D), 23-(C), 24-(D)