General Aptitude Questions

General Aptitude Questions

1-The greatest number of four digits which is divisible by 15, 25, 40 and 75 is

(A) 9000

(B) 9400

(C) 9600

(D) 9800

 

2-Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C costs Rs. 90 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C costs Rs. 85. What are the fares for cities B and C from A?

(A) Rs. 10, Rs. 20

(B) Rs. 15, Rs. 20

(C) Rs. 15, Rs. 14

(D) Rs. 20, Rs. 10

 

3-14, 28, 20, 40, 32, 64, ____ . What number should come next?

(A) 52

(B) 128

(C) 96

(D) 56

 

4-A man completes a journey in 10 hours. He travels first half of the journey at the rate of 21km/hr and second half at the rate of 24 km/hr. Find the total journey in km:

(A) 220 km

(B) 225 km

(C) 230 km

(D) 235 km

 

5-The length of the bridge, which a train 130 meters long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is

(A) 200

(B) 225

(C) 245

(D) 250

 

6-If one third of one fourth of a number is 15, then four tenth of that number is

(A) 72

(B) 70

(C) 60

(D) 62

 

7-The angle between the minute hand and the hour hand of a clock when the time 4:20 is

(A) 0°

(B) 10°

(C) 5°

(D) 20°

 

8-Today is Monday. After 61 days it will be

(A) Wednesday

(B) Saturday

(C) Tuesday

(D) Thursday

 

9-Find odd man out

8, 27, 64, 100, 125, 216, 343

(A) 125

(B) 27

(C) 100

(D) 343

 

10-Siya runs faster than Jiya. Lily runs faster than Siya. Jiya runs faster than Lily. If the first two statements are true, the third statement is

(A) True

(B) False

(C) Both true and false

(D) Uncertain

 

11-Kiran walks 5km towards east and then turns left and walks 6 km, again he turns right and walks 9 km. Finally he turns to his right and walks 6 km. How far is he from the starting point?

(A) 26 km

(B) 21 km

(C) 14 km

(D) 9 km

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(B), 3-(D), 4-(B), 5-(C), 6-(A), 7-(B), 8-(B), 9-(C), 10-(B), 11-(C)