General Aptitude Questions

General Aptitude Questions

1-Complete the series

145, 80, 65, 15, ?

(A) 52

(B) 45

(C) 50

(D) 55


2-Choose the same relation:







3-Arrange the given words in the meaningful sequence:

  1. Eating, ii. Payment, iii. Order, iv. Billing, v. Cooking

(A) iii, v, i, iv, ii

(B) iii, i, iv, ii, v

(C) iv, iii, v, ii, i

(D) iii, iv, v, i, ii


4-Complete the series

AZ9, B7Y, CX5, D3W, ?

(A) E3V

(B) V1E

(C) EV1

(D) EV3


5-In a line of 40 students, John stood at 30th position from left and Karan stood at 35th position from right. How many students would be there between John and Karan?

(A) 23

(B) 25

(C) 22

(D) 21


6-A person moved towards East then he took left and then again right and then right and finally turned to right. In which direction did he face at the end?

(A) North

(B) East

(C) West

(D) South


7-Fill in the blanks:







8-The value of {248+[52+(144)1/2]1/2}1/2

(A) 19

(B) 18

(C) 17

(D) 16


9-13 chairs and 5 tables were brought for Rs. 8,280. If the average cost of a table is Rs. 1,227, then the average cost of chair is

(A) Rs. 150

(B) Rs. 160

(C) Rs. 165

(D) Rs. 175


10-If a number when multiplied by 13 is increased by 180, then the number is

(A) 25

(B) 20

(C) 15

(D) 12


11-If the difference between 31% of a number and 13% of the same number is 576, then the number is

(A) 3200

(B) 3500

(C) 3800

(D) 4000



1-(C), 2-(A), 3-(A), 4-(C), 5-(C), 6-(C), 7-(C), 8-(D), 9-(C), 10-(C), 11-(A)