General Knowledge (GK) – Objective Type Questions

General Knowledge – Objective Type Questions

1-The heaviest metal in the world is

(A) Tungsten

(B) Gold

(C) Osmium

(D) Platinum

 

2-Symbol used for Carbon is

(A) C

(B) Ca

(C) Cn

(D) Cr

 

3-Which of the following blood groups is known as ‘Universal Donor’?

(A) A group

(B) AB group

(C) O group

(D) B group

 

4-Following is the abundant metal in human body

(A) Calcium

(B) Iron

(C) Phosphorous

(D) Magnesium

 

5-The most abundant element in Earth’s crust is

(A) Oxygen

(B) Silicon

(C) Aluminium

(D) Iron

 

6-Which instrument is used to measure atmospheric humidity?

(A) Hygrometer

(B) Anemometer

(C) Lactometer

(D) Barometer

 

7-The first car to go into production with an Internal Combustion Engine was built by

(A) Karl Benz

(B) Gottlieb Daimler

(C) Wilhelm Maybach

(D) Bertha Benz

 

8-Common Salt is

(A) Sodium Carbonate

(B) Sodium Bicarbonate

(C) Sodium Chloride

(D) Sodium Nitrate

 

9-The chief ore of Aluminium is

(A) Haematite

(B) Magnetite

(C) Dolomite

(D) Bauxite

 

10-Following stock exchange is located at Wall Street

(A) London Stock Exchange

(B) New York Stock Exchange

(C) Bombay Stock Exchange

(D) None of the above

 

11-Which Football Team has won the maximum titles in FIFA World Cup

(A) Germany

(B) Brazil

(C) France

(D) Argentina

 

12-Who is the only person to have won unshared Nobel Prize in two different fields?

(A) Marie Curie

(B) Linus Pauling

(C) John Bardeen

(D) Frederic Sanger

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(A), 3-(C), 4-(A), 5-(A), 6-(A), 7-(A), 8-(C), 9-(D), 10-(B), 11-(B), 12-(B)