General Knowledge – Multiple Choice Questions (MCQ)

General Knowledge – Multiple Choice Questions (MCQ)

1-Comets revolve around the

(A) earth

(B) space

(C) moon

(D) sun

 

2-When is the World Humanitarian Day observed across the world?

(A) August 9

(B) August 12

(C) August 19

(D) August 23

 

3-Petroleum consists of a mixture of

(A) carbohydrates

(B) carbonates

(C) hydrocarbons

(D) carbides

 

4-A rocket works n the principle of conservation of

(A) angular momentum

(B) linear momentum

(C) energy

(D) velocity

 

5-Which type of fire extinguisher is used for petroleum fire

(A) Foam

(B) Soda acid

(C) Powder

(D) Water

 

6-Ryder cup is related to which sport?

(A) Golf

(B) Football

(C) Badminton

(D) Lawn Tennis

 

7-The International Youth Day is observed on

(A) 3rd March

(B) 12th August

(C) 19th August

(D) 12th April

 

8-Which of the following is a better measurement of economic development?

(A) GDP

(B) HDI

(C) NNP

(D) None of the above

 

9-The gas used in artificial ripening of fruits is

(A) Methane

(B) Ethane

(C) Ethylene

(D) Acetylene

 

10-A stone of mass 4000 gram is attached to a string 1000cm long and is whirled in a horizontal circle. The string can withstand a maximum tension of 160N then the maximum velocity of revolution that can be given to the stone without breaking the string is

(A) 80 m/s

(B) 60m/s

(C) 40 m/s

(D) 20 m/s

 

11-Heavy water is

(A) Monterium oxide

(B) Polyterium oxide

(C) Deuterium oxide

(D) Trisium oxide

 

12-Which company developed Java?

(A) Microsoft

(B) Sun

(C) Novell

(D) Oracle

 

13-During β+ decay the emitted particle is

(A) Electron

(B) Positron

(C) Neutron

(D) Proton

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(C), 3-(C), 4-(B), 5-(A), 6-(A), 7-(B), 8-(A), 9-(D), 10-(D), 11-(C), 12-(B), 13-(B)