General Knowledge Objective Questions

General Knowledge Objective Questions

1-The following acid is present in curd.

(A) Lactic acid

(B) Sulphuric acid

(C) Citric Acid

(D) Acetic acid

 

2-The following country is not a permanent member of UN Security council.

(A) China

(B) Russia

(C) France

(D) Germany

 

3-The following is produced by falling water

(A) Tidal energy

(B) Biogas energy

(C) Hydro electricity

(D) Solar energy

 

4-‘Pyorrhoea’ is related to

(A) Ear

(B) Nose

(C) Teeth

(D) Gums

 

5-Working of the following is as same that of a

(A) Microscope

(B) Telescope

(C) Camera

(D) Binocular

 

6-The following is not a browser.

(A) Android

(B) Opera

(C) Explorer

(D) Safari

 

7-The following country is largest producer of Soyabeans.

(A) Canada

(B) Brazil

(C) USA

(D) UK

 

8-Which one of the following is no more a planet?

(A) Saturn

(B) Uranus

(C) Neptune

(D) Pluto

 

9-The following is not a food crop.

(A) Barley

(B) Maize

(C) Cotton

(D) Gram

 

10-Rubber plantations is mainly found in

(A) Venezuela

(B) Jamaica

(C) Malaysia

(D) Canada

 

11-The device used to convert alternating current to direct current is called

(A) Transformer

(B) Generator

(C) Rectifier

(D) Inverter

 

12-Brass is made up of the following metals

(A) Copper and lead

(B) Copper and iron

(C) Copper and nickel

(D) Copper and zinc

 

13-The principle ore of aluminium is

(A) Dolomite

(B) Bauxite

(C) Anthracite

(D) Cuprous

 

14-The following has highest calorific value.

(A) Fats

(B) Proteins

(C) Carbohydrates

(D) Vitamins

 

15-The complementary colour of yellow is

(A) Green

(B) Blue

(C) Orange

(D) Red

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(D), 3-(C), 4-(D), 5-(C), 6-(A), 7-(C), 8-(D), 9-(C), 10-(C), 11-(C), 12-(D), 13-(B), 14-(A), 15-(B)