General Knowledge Questions

11-What is a compass needle?

(A) A Needle Magnet

(B) Stitching Needle

(C) Doctor’s Needle

(D) None of the above

 

12-What is the SI unit of Electric charge?

(A) Watt

(B) Volt

(C) Ampere

(D) Coulomb

 

13-Small intestine is composed of

(A) Duodenum

(B) Jejunum

(C) Ileum

(D) All of these

 

14-A calorie is

(A) The amount of energy needed to raise the temperature of one gram of water by one degree Celsius

(B) A nutrient

(C) A point system devised by dietician to describe the amount of fats in a particular food.

(D) None of these

 

15- Fruits, vegetables and cereals are potent sources of

(A) Anti-oxidants

(B) Free radicals

(C) Saturated fat

(D) Unsaturated fat

 

16-One of the fat-soluble vitamins involved in coagulation is

(A) Vitamin A

(B) Vitamin D

(C) Vitamin E

(D) Vitamin K

 

17-Deficiency of thiamine (Vitamin B1) in the diet causes

(A) Osteopenia

(B) Beri-beri

(C) Protein malnutrition

(D) Scurvy

 

18-What is the unit of Heredity?

(A) Chromosome

(B) Fertilized cell

(C) Gene

(D) Zygote

 

19-To which of the following does a “Bullion Market’ refers?

(A) Gold and Silver

(B) Diamonds

(C) Government Bonds

(D) Blue chips stocks

 

20-Largest internal organ in human body is

(A) Brain

(B) Liver

(C) Intestine

(D) Skin

 

21-Out of total cardiac output, percentage of blood utilized for brain is

(A) 75%

(B) 15%

(C) 30%

(D) 45%

 

ANSWERS:

11-(A), 12-(D), 13-(D), 14-(A), 15-(A), 16-(D), 17-(B), 18-(C), 19-(A), 20-(B), 21-(B)