General Knowledge Questions

General Knowledge Questions

1-Alaska is a part of which country from the following?

(A) Greenland

(B) Canada

(C) United States of America

(D) Russia

 

2-Andes Mountain Range is located in the following continents.

(A) Asia

(B) Europe

(C) South America

(D) Africa

 

3-The Equator does not pass through the following country.

(A) Kenya

(B) Indonesia

(C) Brazil

(D) Ethiopia

 

4-The following city is known as the ‘City of Canals’.

(A) Rome

(B) Venice

(C) Amsterdam

(D) Paris

 

5-The following protocol may be used for accessing World Wide Web?

(A) HTTP

(B) SMTP

(C) SLIP

(D) None of the above

 

6-URL stands for

(A) Unified Resource Locator

(B) Universal Resource Locator

(C) Uniform Resource Locator

(D) Union Resource Locator

 

7-On whose recommendation the appointment of the UN Secretary General is made?

(A) General Assembly

(B) Security Council

(C) International Court of Justice

(D) Economic and Social Council

 

8-Largest gland in the human body is

(A) Brain

(B) Gall bladder

(C) Liver

(D) Pancreas

 

9-Insulin is secreted by

(A) Liver

(B) Pancreas

(C) Pituitary gland

(D) Spleen

 

10-The following is best source of vitamin E

(A) Carrot

(B) Meat

(C) Orange

(D) Peanut

 

11-Deficiency of Vitamin D in children causes

(A) Scurvy

(B) Beri-Beri

(C) Asthma

(D) Rickets

 

12-Per gram of fat gives ____ calories of energy.

(A) 7.3

(B) 9.3

(C) 12.5

(D) 15.5

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(C), 3-(D), 4-(B), 5-(A), 6-(B), 7-(B), 8-(C), 9-(B), 10-(D), 11-(D), 12-(B)