Multiple Choice Questions (MCQ) on Computer Basics

Multiple Choice Questions (MCQ) on Computer Basics

1-Which of the following is a social network?

(A) Chrome

(B) Twitter

(C) Fire fox

(D) Internet explorer

 

2-CRT stands for

(A) Computer Radio Technology

(B) Cathode Ray Tube

(C) Colour Ray Tube

(D) Computer Ray Tube

 

3-IPv 6 addresses are ___ bits in length.

(A) 16

(B) 32

(C) 64

(D) 128

 

4-The following is(are) the advantage(s) of using Fibre Optics data transmission.

(A) Fast Data transmission

(B) Resistance to data theft

(C) Low noise level

(D) All of the above

 

5-Full form of MAC address is

(A) Machine access control address

(B) Media access control address

(C) Mode access control address

(D) Master access control address

 

6-The full form of DNS is?

(A) Domain Network System

(B) Domain Name Server

(C) Dynamic Name System

(D) Dynamic Network Server

 

7-What is the Firewall in the Computer Network?

(A) The operating system of computer network

(B) The physical boundary of the network

(C) A system designed to prevent unauthorized access

(D) A web browsing Software

 

8-IPv4 addresses are ___ bits in length.

(A) 16

(B) 32

(C) 64

(D) 128

 

9-DHCP is the abbreviation of

(A) Dynamic Host Control Protocol

(B) Dynamic Hyper Configuration Protocol

(C) Dynamic Hyper Control Protocol

(D) Dynamic Host Configuration Protocol

 

10-ISDN stands for

(A) Internet Digital Service Network

(B) Integrated Service Digital Network

(C) Integrated Systems Digital Network

(D) Integrated Service Digital Naming

 

11-The following is the largest amount of Data storage.

(A) Terabyte

(B) Gigabyte

(C) Kilobyte

(D) Megabyte

 

12-Computer Virus is a

(A) Software programme

(B) Hardware

(C) Magnetic Signal

(D) Firewall

 

ANSWERS:

1-(B), 2-(B), 3-(D), 4-(A), 5-(B), 6-(B), 7-(C), 8-(B), 9-(D), 10-(B), 11-(A), 12-(A)