Multiple Choice Questions (MCQ) on Important Days

Multiple Choice Questions (MCQ) on Important Days

1-International Women’s Day is celebrated on

(A) March 8

(B) March 11

(C) March 18

(D) March 21

 

2-‘World Environment Day’ is observed on

(A) June 5

(B) June 10

(C) June 20

(D) June 30

 

3-On which of the following days ‘Commonwealth Day’ is observed?

(A) 1st Monday of March

(B) 2nd Monday of March

(C) 3rd Monday of March

(D) 4th Monday of March

 

4-World Ozone Day is observed on

(A) 16th August

(B) 16th September

(C) 16th October

(D) 16th December

 

5-‘World Literacy Day’ is on

(A) 8th August

(B) 18th August

(C) 8th September

(D) 18th September

 

6-‘World Water Day’ is observed on

(A) 22 February

(B) 22 March

(C) 12 February

(D) 12 March

 

7-‘International Literacy Day’ is observed on

(A) 5 September

(B) 8 September

(C) 15 September

(D) 18 September

 

8-The following is ‘World Ozone Day’

(A) September 8

(B) September 14

(C) September 16

(D) September 28

 

9-‘World Tourism Day’ is celebrated on

(A) September 7

(B) September 17

(C) September 20

(D) September 27

 

10-The following day is observed as ‘International Family Day’?

(A) 5th May

(B) 15th May

(C) 20th May

(D) 25th May

 

11-‘World No Tobacco Day’ is observed on

(A) 1st May

(B) 11th May

(C) 21st May

(D) 31st May

 

12-The following Day is celebrated as ‘World Heritage Day’.

(A) 8th March

(B) 18th March

(C) 8th April

(D) 18th April

 

13-The Internal Day for Elimination of Racial Discrimination is observed on

(A) 1st March

(B) 11th March

(C) 21st March

(D) 31st March

 

14-The following day is observed as ‘World Habitat Day’?

(A) October 1

(B) October 11

(C) October 21

(D) October 31

 

15-‘World Health Day’ is observed on

(A) 7th March

(B) 8th March

(C) 7th April

(D) 8th April

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(A), 3-(B), 4-(B), 5-(C), 6-(B), 7-(B), 8-(C), 9-(D), 10-(B), 11-(D), 12-(D), 13-(C), 14-(A), 15-(C)