Questions and Answers on General Awareness

23-The average normal temperature of human body on Fahrenheit scale is

(A) 36°F

(B) 80°F

(C) 90.9°F

(D) 98.6°F

 

24-The soil is mixed with lime to

(A) Decrease the pH

(B) Increase the pH

(C) Increase the fertility

(D) Increase the salt content

 

25-Epilepsy is caused due to the problem in

(A) Heart

(B) Kidney

(C) Brain

(D) Lung

 

26-Which of the following is not a green house gas?

(A) Nitrogen

(B) Methane

(C) Ozone

(D) Carbon dioxide

 

27-Mirages observed on hot summer days are due to

(A) Reflection

(B) Refraction

(C) Total Internal Reflection

(D) Both Reflection and Refraction

 

28-Carbon is a good conductor in the form of

(A) Amorphous

(B) Diamond

(C) Graphite

(D) Coal

 

29-Which of the following is caused due to deficiency of Iron?

(A) Goitre

(B) Night blindness

(C) Anaemia

(D) Scurvy

 

30-The following is the largest gland in the human body?

(A) Thyroid

(B) Pituitary

(C) Pineal

(D) Liver

 

31-The following is a semiconductor?

(A) Wood

(B) Carbon

(C) Silicon

(D) Graphite

 

32-The following types of radiations are transmitted, when we use remote control to operate a television, is

(A) Gamma rays

(B) X-rays

(C) Infra red

(D) Ultra violet

 

33-The following is not an alloy?

(A) Copper

(B) Steel

(C) German silver

(D) Bronze

 

ANSWERS:

23-(C), 24-(B), 25-(C), 26-(A), 27-(B), 28-(C), 29-(C), 30-(D), 31-(C), 32-(C), 33-(A)