Questions and Answers on General Awareness

34-Ringworm is caused by

(A) Bacteria

(B) Virus

(C) Worm

(D) Fungus

 

35-The boiling point of water

(A) depends upon relative humidity

(B) depends upon atmospheric pressure

(C) is always 100°C

(D) depends upon the material of container

 

36-The saliva helps in the digestion of

(A) Fibres

(B) Starch

(C) Vitamins

(D) Proteins

 

37-Cooking gas is a mixture of _____ and _____ .

(A) Methane and carbon di-oxide

(B) Oxygen and Nitrogen

(C) Butane and Propane

(D) Butane and Methane

 

38-The staple food for two thirds of world’s population

(A) Wheat

(B) Rice

(C) Soybeans

(D) Maize

 

39-The most important uranium ore deposits are found in which place?

(A) Argentina

(B) South Korea

(C) Indonesia

(D) Zaire

 

40-In Economics, Monopsony is a situation in which there is only one

(A) Buyer

(B) Seller

(C) Firm

(D) None of these

 

41-The ‘Solar Corona’ mainly consists of

(A) Cosmic Rays

(B) Molten Lava

(C) X-rays

(D) Gases

 

42-A person will have brown eyes, blue eyes or black eyes depending upon the particular pigment present in the

(A) Cornea

(B) Pupil

(C) Iris

(D) Choroid

 

43-Where are the headquarters of International Olympic Committee situated?

(A) Lausanne

(B) New York

(C) Moscow

(D) London

 

44-Hydrogen bomb is based on

(A) Nuclear fusion

(B) Nuclear fission

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

ANSWERS:

34-(D), 35-(B), 36-(B), 37-(C), 38-(B), 39-(D), 40-(A), 41-(B), 42-(C), 43-(A), 44-(A)