General Awareness Questions for Competitive Exams

General Awareness Questions for Competitive Exams

1- Which country has largest population of Lions?

(A) India

(B) South Africa

(C) Thailand

(D) Kenya

 

2- World Humanitarian Day is observed on

(A) July 09

(B) August 19

(C) July 19

(D) August 09

 

3- World Senior Citizens Day is observed on

(A) August 01

(B) August 11

(C) August 21

(D) August 31

 

4- World Mosquito Day is observed to raise awareness about the causes of

(A) Malaria

(B) Dengue

(C) West Nile disease

(D) All of the above

 

5- Which of the following is (are) biofuel(s)?

(A) Ethanol

(B) Biogas

(C) Biodiesel

(D) All of the above

 

6- World Photography Day is observed on

(A) August 17

(B) August 18

(C) August 19

(D) August 20

 

7- Aedes aegypti, is a mosquito that can spread

(A) Yellow fever

(B) Dengue fever

(C) Zika fever

(D) All of the above

 

8- NATO Headquarters are located in

(A) Geneva, Switzerland

(B) London, England

(C) Brussels, Belgium

(D) Washington DC, USA

 

9- In which of the following conditions the value of Hemoglobin is lower than the normal value?

(A) Hemophilia  

(B) Anemia

(C) Leukemias

(D) All of the above

 

10- Headquarters of Red Cross is located at

(A) Geneva, Switzerland

(B) Paris, France

(C) Berlin, Germany

(D) New York, USA

 

11- Parkinson’s disease is associated with

(A) Cardiac System

(B) Bones

(C) Nervous system

(D) Muscles

 

12- The Ramon Magsaysay Award Foundation gives the prize to ___ individuals.

(A) European

(B) African

(C) North American

(D) Asian

 

13- The Ramon Magsaysay Award is given in which of the following countries?

(A) France

(B) Cape town

(C) Canada

(D) Philippines

 

14- Which of the following country is the largest producer of bamboos?

(A) India

(B) China

(C) Thailand

(D) Myanmar

 

15- The country with the highest number of Wild Tigers.

(A) India

(B) Russia

(C) Indonesia

(D) Malaysia

 

16- There are currently ___ members in NATO.

(A) 29

(B) 30

(C) 31

(D) 32

 

17- Which one of the following country is not a member of BIMSTEC?

(A) Afghanistan

(B) Bhutan

(C) Myanmar

(D) Sri Lanka

 

18- Which of the following country is not located on Equator?

(A) Indonesia

(B) Kenya

(C) Brazil

(D) Argentina

 

19- Which of the following is currency of Mexico?

(A) US Dollar

(B) Peso

(C) Lira

(D) Riyal

 

20- Which country hosts maximum number of migrants in the world?

(A) Australia

(B) Canada

(C) United Kingdom

(D) USA

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(B), 3-(C), 4-(A), 5-(D), 6-(C), 7-(D), 8-(C), 9-(B), 10-(A), 11-(C), 12-(D), 13-(D), 14-(B), 15-(A), 16-(B), 17-(A), 18-(D), 19-(B), 20-(D)