General Knowledge MCQ

General Knowledge MCQ

1-In vacuum all objects fall with

(A) same acceleration and reach the ground at the same time

(B) same acceleration and heavy bodies reach ground first

(C) different acceleration and heavy bodies reach ground first

(D) different acceleration and reach the ground at different time

 

2-Combined drug in use to cure the Malaria is:

(A) Quinine

(B) Fansidar

(C) Chloroquine

(D) Primaquine

 

3-Which of the following ecological Pyramid is always upright?

(A) Pyramid of number

(B) Pyramid of biomass

(C) Pyramid of energy

(D) both (A) and (B)

 

4-Which spectroscopy is used in chemical examination of interstellar space?

(A) NMR spectroscopy

(B) Infrared (IR) Spectroscopy

(C) Raman Spectroscopy

(D) Microwave Spectroscopy

 

5-Conside the following Endocrine glands:

  1. Islets of Langerhans – Produce Insulin
  2. Thyroid gland – Produce diabetes
  3. Adrenal gland – Produce Goitre
  4. Which of the following is correctly matched?

(A) 1 only

(B) 1 and 2 only

(C) 2 and 3 only

(D) 1, 2 and 3

 

6-What is the covalency of nitrogen in ammonia molecule?

(A) 2

(B) 3

(C) 4

(D) 5

 

7-The main constituents of steel are

(A) Ni and Cu

(B) Ti and Cr

(C) Mn and Cr

(D) Fe and Cu

 

8-Which one of the following is need on a non-conventional source of raw material for the paper production?

(A) Eucalyptus

(B) Casuarina

(C) Sugarcane bagasse

(D) Bamboo

 

9-Which type of rainfall is closely associated with Equatorial Region?

(A) Frontal or cyclonic rainfall

(B) Convectional rainfall

(C) Orographic rainfall

(D) Monsoon rainfall

 

10-The end product of anaerobic respiration is

(A) Succinic acid

(B) Acetyl Co-A

(C) Pyruvic acid

(D) Ethanol alcohol

 

11-Inversion of Temperatures occurs during

(A) Short nights

(B) Long winter night and clear sky

(C) Long summer night and chill night

(D) Cloudy sky

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(B), 3-(C), 4-(D), 5-(A), 6-(B), 7-(C), 8-(C), 9-(B), 10-(D), 11-(B)