General Knowledge Objective Questions

General Knowledge Objective Questions

1-Escape velocity on earth surface is

(A) 11.2 km/s

(B) 11.2 km/s

(C) 11.2 cm/s

(D) 11.2 m/s

 

2-The shape of the wings of the aircraft are designed based on

(A) Newton’s principle

(B) Kepler’s principle

(C) Bernoulli’s principle

(D) Pascal’s principle

 

3-Earth Day is observed every year on

(A) 5th of June

(B) 22nd of April

(C) 26th of January

(D) 22nd of March

 

4-The year in which U.N.O. came into existence

(A) 1495

(B) 1954

(C) 1964

(D) 1945

 

5-North Cape is situated in

(A) Chile

(B) Senegal

(C) Australia

(D) Norway

 

6-The cold ocean current along the West Coast of South America

(A) El Nino current

(B) Humbolt current

(C) Falkland current

(D) Cape Horn current

 

7-Which of the following countries is not a member of OPEC?

(A) Algeria

(B) Brazil

(C) Equador

(D) Nigeria

 

8-Following is the unit of Power is

(A) joule

(B) joule second

(C) hertz second

(D) watt

 

9-At which of the following dates World Cancer Day is observed?

(A) 1st February

(B) 2nd February

(C) 3rd February

(D) 4th February

 

10-Headquarters of the International Monetary Fund (IMF) situated at?

(A) Washington D.C.

(B) New York

(C) Vienna

(D) Geneva

 

11-Coal deposit location Ipswich is situated in which of following country?

(A) India

(B) Australia

(C) China

(D) U.S.A.

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(C), 3-(B), 4-(D), 5-(D), 6-(B), 7-(B), 8-(D), 9-(D), 10-(A), 11-(B)