General Knowledge Quiz Questions and Answers

General Knowledge Quiz Questions and Answers

1-The following is convective layer of the atmosphere.

(A) Troposphere

(B) Ionosphere

(C) Stratosphere

(D) Ozonosphere

 

2-Which one of the following is known as ‘’Dry ice’’?

(A) Solid oxygen

(B) Carbon monoxide

(C) Carbon dioxide

(D) Hydrogen peroxide

 

3-Who discovered Neutrons?

(A) Michael Faraday

(B) J J Thomson

(C) James Chadwick

(D) John Dalton

 

4-The process of converting a solid directly to a gas phase is known as

(A) Deposition

(B) Condensation

(C) Vaporization

(D) Sublimation

 

5-Multi-Drug-Therapy (MDT) is used for the treatment of disease

(A) Filariasis

(B) Malaria

(C) Leprosy

(D) Polio

 

6-The heaviest natural atom with 92 electrons is

(A) Barium

(B) Beryllium

(C) Strontium

(D) Uranium

 

7-The sound waves with frequency below 16 Hz are called

(A) Extra-sonic

(B) Ultrasonic

(C) Infrasonic

(D) Sonic

 

8-Which of the following is not a parasitic disease?

(A) Filariasis

(B) Tuberculosis

(C) Leishmaniasis

(D) Malaria

 

9-Relative loudness of sound is measured in

(A) Coenoble

(B) Pebbles

(C) Megables

(D) Decibels

 

10-SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) is caused by

(A) Tripanosoma

(B) Bacteria

(C) Virus

(D) Leishmania

 

11-The pH value of an acid is

(A) equal to 0

(B) equal to 7

(C) below 7

(D) above 7

 

12-The scientific study of earthquake is called

(A) Ecology

(B) Biology

(C) Cosmology

(D) Seismology

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(C), 3-(C), 4-(D), 5-(C), 6-(D), 7-(C), 8-(B), 9-(D), 10-(C), 11-(C), 12-(D)