Important MCQ on General Knowledge.

Important MCQ on General Knowledge.

1- Following is (are) liquid(s) at room temperature.

(A) Francium

(B) Caesium

(C) Bromine

(D) All of the above

 

2- Thalassemia is a hereditary disease which affects

(A) Liver

(B) Heart

(C) Blood

(D) Lungs

 

3- First successful cloned animal was

(A) Goat

(B) Dog

(C) Sheep

(D) Rabbit

 

4- Following metal is present in insulin

(A) Zinc

(B) Magnesium

(C) Iron

(D) Aluminium

 

5- Following is the richest source of protein

(A) Guava

(B) Banana

(C) Groundnut

(D) Rice

 

6- Following gas is used for purification of water.

(A) Oxygen

(B) Nitrogen

(C) Chlorine

(D) Hydrogen

 

7- Tsunami is the result of

(A) tides

(B) submarine earthquakes

(C) cyclones

(D) shrinkage of the earth’s crust

 

8- In which continent the number of countries is highest?

(A) South America

(B) Europe

(C) Africa

(D) Asia

 

9- Which of the following is a land locked country?

(A) Laos

(B) Malaysia

(C) Cambodia

(D) Thailand

 

10- The Great Victoria desert is located in which of the following?

(A) South America

(B) North America

(C) Africa

(D) Australia

 

11- Victoria waterfalls is associated with which of the following rivers?

(A) St. Lawrence

(B) Nile

(C) Zambeji

(D) Congo

 

12- Prime meridian passes through which of the following countries?

(A) UK

(B) France

(C) Spain

(D) All of the above

 

13- In the process of photosynthesis, plant takes in

(A) Carbon dioxide

(B) Oxygen

(C) Nitrogen

(D) Ammonia

 

14- The basic unit of life is

(A) Enzyme

(B) Tissue

(C) Cell

(D) Organ

 

15- Which of the following pairs has a mismatch between metal and its ore?

(A) Sodium – Dolomite

(B) Lead – Galena

(C) Zinc – Calamine

(D) Copper – Copper pyrite

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(C), 3-(C), 4-(A), 5-(C), 6-(C), 7-(B), 8-(C), 9-(A), 10-(D), 11-(C), 12-(D), 13-(A), 14-(C), 15-(A)