Management Information System MCQ

Management Information System MCQ

1-_______ provides a generalized computing and telecommunications capacity that can be applied to a changing array of problems.

(A) EIS

(B) MIS

(C) PIS

(D) None of the above

2-The ________ are interactive information systems that rely on an integrated set of user friendly hardware and software.

(A) DSS

(B) MIS

(C) EIS

(D) All of the above

3-ESS is the short form of

(A) Expert Support System

(B) Executive Support System

(C) Executive Support Solution

(D) Expert Support Solution

4-The different types of printers available are

(A) Dot matrix

(B) Laser

(C) Ink jet

(D) All of the above

5-CASE tools can

(A) Give standardization based on single method

(B) Generate data models

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

6-EIS facilitates aggregated and context data. This is its________.

(A) Benefit

(B) Capability

(C) Ability

(D) None of the above

7-The store gives ________ detail to Kardex System

(A) GRN

(B) DCN

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

8-Any type of programming code that intentionally causes a system disruption is known as:

(A) Cookie

(B) Virus

(C) Cache

(D) All of the above

9-The Zone Master Entry Screen consists of ________.

(A) Competitor

(B) Technology used

(C) Pixels

(D) None of the above

10-The user interface characteristics of EIS/ ESS will include

(A) GUI

(B) Access from many places

(C) Secure reliable and confidential access

(D) All of the above

11-Information system planning and cost effective analysis will be part of the functional sub -system

(A) Information processing

(B) Information technology

(C) Information security

(D) Information system

12-Percentage of a result is a ________ system.

(A) Realistic

(B) Optimistic

(C) Probabilistic

(D) None of the above

13-Encapsulation means

(A) Data hiding

(B) Data mining

(C) Data processing

(D) None of the above

14-Like any other business, the management of hospitals has changed from an art to a ________.

(A) technology

(B) science

(C) culture

(D) none of the above

15-In the data hierarchy collection of ________ make up an Item.

(A) bits

(B) characters

(C) data

(D) none of the above

16-The management discipline of the discipline triangle will include

(A) project management

(B) general management

(C) Both (A) and (B)

(D) team management

17-CCWS is the short form of

(A) Computerized Collaborative Work System

(B) Centralized Collaborative Work System

(C) Computerized Collective Work System

(D) Computerized Collaborative Work Structure

18-The function(s) of the data dictionary is(are)

(A) It defines data elements

(B) It permits users to know which data is available

(C) It helps in scheduling and control

(D) All of the above

19-The information characteristics of the EIS/ ESS will include

(A) Short response time

(B) Flexibility and ease of use

(C) Quick retrieval

(D) All of the above

20-Following is(are) the environment(s) for the purpose of discussions in the Simons model

(A) Societal

(B) Competitive

(C) Organizational

(D) All of the above

ANSWERS:

1-(A), 2-(A), 3-(B), 4-(D), 5-(C), 6-(A), 7-(B), 8-(B), 9-(A), 10-(D), 11-(A), 12-(C), 13-(A), 14-(A), 15-(B), 16-(C), 17-(A), 18-(D), 19-(D), 20-(D)