Marketing Management MCQ Questions

Marketing Management MCQ Questions

1-Production creates which type of utility

(A) Form

(B) Place

(C) Time

(D) Possession

 

2- This distribution limits intermediaries to one per given territory.

(A) Primary

(B) Exclusive

(C) Single

(D) Monopoly

 

3- These groups tend to informal behavior and there is continuous interaction among people

(A) Primary

(B) Secondary

(C) Tertiary

(D) None of the above

 

4-Marketing arises from?

(A) Exchange

(B) Self production

(C) Promotion

(D) All of the above

 

5- The reseller’s assortment influences it’s

(A) Marketing mix

(B) Customer mix

(C) Supplier mix

(D) All of the above

 

6- What is the most important promotion activity required in Industrial buying process

(A) Market selling

(B) Personal selling

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

7- ________ concept increases the efficiency of economic system.

(A) Financing

(B) Advertising

(C) Marketing

(D) Packaging

 

8- Commercial sources have following source(s)

(A) Advertising

(B) Packaging

(C) Sales persons

(D) All of the above

 

9- In ________ pricing buyers pay different prices under the same conditions , in the same quantities and at the same time.

(A) Fixed

(B) Variable

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

10- Business is rated on which dimensions

(A) Market attractiveness ,

(B) Business strength

(C) Both (A) and (B)

(D) Profit margin

 

11- The company earns an acceptable rate of return on their net sales. This profitability objective is called:

(A) Projective return

(B) Target return

(C) Net return

(D) None of the above

 

12-Price strategies change over the ____ of the product.

(A) Quality

(B) Life cycle

(C) Manufacturing

(D) None of the above

 

13- When is demand price elastic?

(A) Price cut causes revenue to increase

(B) Price rise causes revenue to decrease

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

14- The greatest amount of satisfaction comes from which utility

(A) Form

(B) Place

(C) Time

(D) Possession

 

15- Drawback(s) of Survey of Buyer’s intention method is (are)

(A) Not accurate

(B) Time consuming

(C) Both (A) and (B)

(D) Sales may be inflated or deflated by sales team

 

16- For exchange to take place, which condition(s) must be satisfied ?

(A) At least two parties

(B) Each party is capable of communication and delivery

(C) Each party has something that might be of value to the other party

(D) All of the above

 

17- D in AIDA stands for :

(A) Desire

(B) Development

(C) Demand

(D) None of the above

 

18- Marketer tries to seek what kind of response from the other party?

(A) Behavioral

(B) Transaction

(C) Responsive

(D) None of the above

 

19- ________ occurs when people in spite of being qualified and experienced and trained have to settle for a low level job.

(A) Unemployment

(B) Underemployment

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

20- ___ are low when intermediaries are used in the channel.

(A) Distribution costs

(B) Advertising costs

(C) Labor costs

(D) Material costs

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(B), 3-(A), 4-(A), 5-(D), 6-(B), 7-(C), 8-(D), 9-(B), 10-(C), 11-(B), 12-(B), 13-(C), 14-(D), 15-(C), 16-(D), 17-(A), 18-(A), 19-(B), 20-(A)