Marketing Multiple Choice Questions

Marketing Multiple Choice Questions

1-Marketing starts with ___ and ends with ___ .

(A) customers, customers

(B) market, customers

(C) customers, market

(D) market, market

 

2-Which of the following is (are) at the heart of present day marketing?

(A) delivering high levels of customer satisfaction

(B) creation of superior customer value

(C) both (A) and (B)

(D) selling product in the market

 

3-Successful companies are very strongly ___ focused in their orientation.

(A) market

(B) customer

(C) quality

(D) all of the above

 

4-The important aspect(s) of modern marketing is (are)

(A) Marketing is a societal process

(B) Marketing takes place in a dynamic environment

(C) Marketing facilitates satisfying exchange relationships

(D) All of the above

 

5- The concept of ___ is the essence and central to marketing thinking.

(A) purchase

(B) exchange

(C) selling

(D) none of the above

 

6-Following is (are) the defect(s) in Barter system.

(A) Indivisibility of Commodities

(B) Double Coincidence of Wants

(C) Absence of Standard Value

(D) all of the above

 

7-Individual wants are shaped by

(A) personality

(B) life style

(C) culture

(D) all of the above

 

8- Standing out from your competitors based on price or value or developing a niche market where you are the dominant player.

(A) Customer Perspective

(B) Differentiating

(C) Creating Visibility

(D) None of the above

 

9-Following is (are) the component(s) of marketing.

(A) Conducting market research

(B) Create visibility

(C) Establishing a Marketing Budget

(D) All of the above

 

10-Marketing is ___ management.

(A) demand

(B) need

(C) want

(D) all of the above

 

11- Unpleasant and painful medical treatment has a

(A) negative demand

(B) no demand

(C) dormant demand

(D) none of the above

 

12- When a major part of the target market dislikes the product and may even pay a price to avoid it.

(A) negative demand

(B) no demand

(C) dormant demand

(D) falling demand

 

13-Small brands often face ___ situation.

(A) negative demand

(B) no demand

(C) dormant demand

(D) falling demand

 

14- When the currently available products fail to satisfy the strong needs that customers feel.

(A) no demand

(B) negative demand

(C) falling demand

(D) dormant demand

 

15-Which of the following products have fluctuating demand?

(A) Refrigerators

(B) Air conditioners

(C) Room heaters

(D) All of the above

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(C), 3-(B), 4-(D), 5-(B), 6-(D), 7-(D), 8-(B), 9-(D), 10-(A), 11-(A), 12-(A), 13-(B), 14-(D), 15-(D)