MCQ on Antonyms

MCQ on Antonyms

1- ___ is the antonym of “HASTEN”.

(A) Decrease

(B) Delay

(C) Accelerate

(D) Facilitate

 

2-. __________ is the antonym of “ALLY”.

(A) Rival

(B) Group

(C) Supporter

(D) Affiliate

 

3-. __________ is the antonym of “MANIFEST”.

(A) Interpret

(B) Distinct

(C) Conceal

(D) Evident

 

4-. __________ is the antonym of “SUPERIOR.”

(A) Inferior

(B) Dishonorable

(C) Immoral

(D) Shameful

 

5-. __________ is the antonym of “NEGLIGENCE”.

(A) Attention

(B) Burden

(C) Inclination

(D) Cherish

 

6-. __________ is the antonym of “PARADISE”.

(A) Hell

(B) Heaven

(C) Bliss

(D) Wonderland

 

7-_______ is the antonym of “DESPAIR”.

(A) Pain

(B) Hope

(C) Desperation

(D) Anger

 

8-__________ is the antonym of “STAUNCH”.

(A) Disloyal

(B) Strict

(C) Adamant

(D) Reluctant

 

9-__________ is the antonym of “AMEND”

(A) Maintain

(B) Revise

(C) Adjust

(D) Rework

 

10-__________ is the antonym of “FASCINATING.”

(A) Boring

(B) Interesting

(C) Inspiring

(D) Exciting

 

11-. __________ is the antonym of “CROOKED”.

(A) Straight

(B) Circular

(C) Rectangular

(D) Spiral

 

12-. __________ is the antonym of “BARBARIC”.

(A) Merciful

(B) Tame

(C) Calm

(D) Moderate

 

13-. __________ is the antonym of “ENCOURAGE”.

(A) Discourage

(B) Applaud

(C) Praise

(D) Sympathise

 

14-. ___________ is the antonym of “HINDER”.

(A) Trouble

(B) Help

(C) Restrict

(D) Exhibit

 

15-__________ is the antonym of “IMITATION”.

(A) Benefit

(B) Genuine

(C) Advantage

(D) Resemblance

 

16-. __________ is the antonym of “PROFICIENT”.

(A) Incompetent

(B) Unconstrained

(C) Educated

(D) Rash

 

17-. __________ is the antonym of “EXTERIOR”.

(A) Front

(B) Inferior

(C) Surface

(D) Interior

 

18-. __________ is the antonym of “PETRIFIED”.

(A) Fearless

(B) Motionless

(C) Scared

(D) Anxious

 

ANSWERS:

1-(B), 2-(A), 3-(C), 4-(A), 5-(A), 6-(A), 7-(B), 8-(A), 9-(A), 10-(A), 11-(A), 12-(A), 13-(A), 14-(B), 15-(B), 16-(A), 17-(D), 18-(A)