MCQ on HR Development and Training

MCQ on HR Development and Training

1-An internal part of most new work systems is a greater commitment to ________.

(A). Training & skill development

(B). HR Department

(C). Personnel Department

(D). All of the above

 

2-________ has to go through a participative cycle involving several levels of executives.

(A). Strategic business planning

(B). Strategic HR

(C). HR development

(D). All of the above

 

3-________ is the most significant sub-system contributing to all HRD development dimensions.

(A). Motivation

(B). Job analysis

(C). Training

(D). None of the above

 

4-If there is no ________ the organisational tasks may not be done at all or are done at a slow pace.

(A). Motivation

(B). Commitment

(C). Purpose

(D). All of the above

 

5-If proper ________ activities have been conducted, there should be no need to masquerade the salary.

(A). HRM

(B). HRD

(C). Both (A) and (B)

(D). None of the above

 

6-________ is a critical step in planning for improvement in performance in appraisal interviews.

(A). Problem identification

(B). Data collection

(C). Implementation

(D). None of the above

 

7-An important point during the initial screening phase is to ________.

(A). Identify a salary range

(B). Identify suitable candidate

(C). Identify vacant position

(D). None of the above

 

8-Performance Ratings must be ________.

(A). Behavior related

(B). Position related

(C). Job related

(D). None of the above

 

9-Job descriptions are written by ________.

(A). HR Department

(B). Superior

(C). Top management

(D). Personnel department or its representatives

 

10-Job identification is also known as ________.

(A). Job description

(B). Job position

(C). Original position

(D). None of the above

 

11-________ plays a greater role in employee’s satisfaction.

(A). Salary

(B). Compensation

(C). Motivation

(D). All of the above

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(A), 3-(C), 4-(B), 5-(A), 6-(A), 7-(A), 8-(C), 9-(D), 10-(C), 11-(B)