MCQ on Recycling of Waste Material

MCQ on Recycling of Waste Material

1-A used material will be discarded if reclamation costs ___ the cost of new (virgin) material

(A) is more than

(B) is equal to

(C) is lower than

(D) all of the above

 

2-___ is the substance reused in greatest volume.

(A) plastic

(B) glass

(C) water

(D) textiles

 

3-Raw materials for plastics are ___ based.

(A) wax

(B) petroleum

(C) wood

(D) all of the above

 

4-Industrial wastes ___ municipal solid wastes.

(A) are more easily separated than are

(B) are more difficult to separate than are

(C) is equally difficult to separate as that of

(D) it depends upon type of industry

 

5-Glass requires separation as to ___ .

(A) thickness

(B) color

(C) both (A) and (B)

(D) none of the above

 

6-The following plastic bottles are commonly collected for recycling.

(A) PET

(B) HDPE

(C) both (A) and (B)

(D) PS

 

7-LDPE stands for

(A) Low density polyethylene

(B) Low density polyethene

(C) Low density polyethane

(D) None of the above

 

8- A major problem in plastics recycling is the _____ .

(A) color

(B) low weight-to-volume ratio

(C) low melting point

(D) all of the above

 

9- The majority of the paper recycling market is ___ .

(A) newsprint

(B) corrugated paper

(C) both (A) and (B)

(D) none of the above

 

10-PET stands for

(A) Polyethylene Terephthalate

(B) Polyethylene Tetraphthalate

(C) Polyethene Tetraphthalate

(D) None of the above

 

11-Following is the technique used to remove ink from paper during recycling of paper.

(A) Suffocation

(B) Flotation

(C) Sublimation

(D) All of the above

 

12-Which of the following paper has more calcium carbonate?

(A) newsprint

(B) tissue paper

(C) magazine paper

(D) none of the above

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(C), 3-(B), 4-(A), 5-(B), 6-(C), 7-(A), 8-(B), 9-(C), 10-(A), 11-(B), 12-(C)