MCQ on Software Project Management

MCQ on Software Project Management

1-Software Project Management is a process of ___ resources to develop computer software that meets necessities.

(A) managing

(B) allocating

(C) timing

(D) all of the above

 

2-Software project management includes the ___ essential to deal with the growth of software products.

(A) tools

(B) techniques

(C) knowledge

(D) all of the above

 

3-The following task is not included in Software Project Management (SPM).

(A) Project Planning

(B) Project Organization

(C) Project Costing

(D) Project Termination

 

4-A ___ includes a number of activities that must be completed in some particular order, or sequence.

(A) software

(B) project

(C) management

(D) all of the above

 

5-Projects must have ____ goal(s).

(A) a single

(B) two

(C) three

(D) multiple

 

6-Following is true for a project

(A) Projects have a specified completion date

(B) Projects have resource limits

(C) Specification of project are fixed

(D) all of the above

 

7-Following is (are) property(ies) of Software Project.

(A) Large software projects are generally modified

(B) The technology changes very rapidly

(C) The product is intangible

(D) all of the above

 

8-The ___ tasks ensure that various elements of the Project are coordinated and therefore guide the project execution.

(A) Project Planning

(B) Project Techniques

(C) both (A) and (B)

(D) none of the above

 

9-Project Planning assists in

(A) Facilitating communication

(B) Development of the Project Plan

(C) Execution of the Project Plan

(D) all of the above

 

10- ___ employs the inputs collected from all the other planning processes such as Scope definition, Activity identification, Activity sequencing, Quality Management Planning, etc.

(A) Organizational and Resource planning

(B) Project Plan Development

(C) Risk Management Planning

(D) all of the above

 

11-Following tool(s) can be used to report the performance of the project.

(A) GANTT charts

(B) Histograms

(C) PERT Charts

(D) all of the above

 

12-Following is a thin Software development methodology.

(A) RUP

(B) SSADM

(C) PRINCE2

(D) SCRUM

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(D), 3-(C), 4-(B), 5-(A), 6-(D), 7-(D), 8-(A), 9-(D), 10-(B), 11-(D), 12-(D)