MCQ on Synonyms

MCQ on Synonyms

1-. ________ is the synonym of “DISSEMBLE”

(A) Help

(B) Disperse

(C) Resemble

(D) Pretend

 

2-. __________ is the synonym of “ASPIRE”.

(A) Uncertain

(B) Doubt

(C) Hope

(D) Decline

 

3-. __________ is the synonym of “AESTHETIC”.

(A) Elegant

(B) Perfect

(C) Ascetic

(D) Plain

 

4-_________ is the synonym of “DILIGENT.”

(A) Idle

(B) Unhappy

(C) Hardworking

(D) Disappointment

 

5-__________ is the synonym of “OBSTACLE”

(A) Approval

(B) Route

(C) Hurdle

(D) Support

 

6-. __________ is the synonym of “IMPOSTER”.

(A) Stranger

(B) Inventor

(C) Pretender

(D) Newcomer

 

7-________ is the synonym of “DIABOLIC”.

(A) Symbolic

(B) Pure

(C) Capable

(D) Evil

 

8-. __________ is the synonym of “COMMEMORATE”.

(A) Gather

(B) Enjoy

(C) Remember

(D) Manipulate

 

9-. __________ is the synonym of “REFORM”.

(A) Claim

(B) Worsen

(C) Modernize

(D) Obliterate

 

10-. __________ is the synonym of “AMIABLE.”

(A) Hostile

(B) Peculiar

(C) Friendly

(D) Aloof

 

11-__________ is the synonym of “EXHORT”.

(A) Extract

(B) Force

(C) Encourage

(D) Exterminate

 

12-. __________ is the synonym of “AMBITIOUS”.

(A) Pathetic

(B) Feeble

(C) Determined

(D) Nervous

 

13-. __________ is the synonym of “DEVASTATING”.

(A) Grand

(B) Destructive

(C) Huge

(D) Constructive

 

14-________ is the synonym of “SCRUPULOUS”.

(A) Fraudulent

(B) Careful

(C) Mischievous

(D) Playful

 

15-. __________ is the synonym of “PLUNGE”.

(A) Dive

(B) Catch

(C) Fit

(D) Throw

 

16-. __________ is the synonym of “SWAY”.

(A) Balance

(B) Constant

(C) Oscillate

(D) Disagree

 

17-__________ is the synonym of “CONCURRENCE”.

(A) Shortage

(B) Occurence

(C) Agreement

(D) Incidence

 

18-. __________ is the synonym of “JUDGEMENTAL”.

(A) Strong-minded

(B) Authoritative

(C) Critical

(D) Clever

 

ANSWERS:

1-(B), 2-(C), 3-(A), 4-(C), 5-(C), 6-(C), 7-(D), 8-(C), 9-(C), 10-(C), 11-(C), 12-(C), 13-(B), 14-(B), 15-(A), 16-(C), 17-(C), 18-(C)