MCQ Questions on Projection of Lines

MCQ Questions on Projection of Lines

1-Which one of the following position is not possible in projection of a line?

(A) Line perpendicular to HP, parallel to VP

(B) Line perpendicular to VP, parallel to HP

(C) Line parallel to both VP and HP

(D) Line perpendicular to both VP and HP

 

2-When the line is parallel to both VP and HP, we can get its True length in

(A) Top view

(B) Front view

(C) both (A) and (B)

(D) Side view

 

3-The top view of a line perpendicular to HP, is

(A) a line of shorter length

(B) a line having true length

(C) a point

(D) any of the above

 

4-The front view of a line perpendicular to HP, is

(A) a line of shorter length

(B) a line having true length

(C) a point

(D) any of the above

 

5-The front view of a line perpendicular to VP, is

(A) a line of shorter length

(B) a line of true length

(C) a point

(D) any of the above

 

6-The top view of a line perpendicular to VP, is

(A) a line of shorter length

(B) a line of true length

(C) a point

(D) any of the above

 

7-When the line is inclined to HP and parallel to VP, we gets its true length in

(A) front view

(B) top view

(C) side view

(D) none of the above

 

8-When the line is inclined to VP and parallel to HP, we gets its true length in

(A) front view

(B) top view

(C) side view

(D) none of the above

 

9-True inclination of a line with HP, is denoted by

(A) α

(B) β

(C) Φ

(D) θ

 

10-When the line is inclined to both VP and HP, and parallel to PP, we gets its true length in

(A) front view

(B) top view

(C) side view

(D) none of the above

 

11-Following method(s) is (are) used to find true length of a straight line

(A) Rotation method

(B) Trapezoidal method

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

12-If a line is inclined to HP and parallel to VP, it will make

(A) Horizontal trace

(B) Vertical trace

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(C), 3-(C), 4-(B), 5-(C), 6-(B), 7-(A), 8-(B), 9-(D), 10-(C), 11-(C), 12-(A)