MS Office MCQ

MS Office MCQ

1-The largest and smallest font size available in MS-word is:

(A) 68 and 7

(B) 70 and 8

(C) 72 and 8

(D) 80 and 8

 

2-Drop cap option is used to

(A) drop a paragraph

(B) create a large capital letter at the beginning of a paragraph.

(C) adjust the space between the paragraphs.

(D) Format the paragraph.

 

3-In Excel, to highlight only interested cells, we use

(A) Cell formatting

(B) Cell styles

(C) Format text

(D) Conditional formatting

 

4-In MS word, subscripting can be done with _____ key combinations.

(A) [Ctrl] + [=]

(B) [Ctrl] + [Shift] + [+]

(C) [Ctrl] + [Shift] + [=]

(D) [Ctrl] + [Insert]

 

5-If we type = NOW () in an Excel cell, we get

(A) Today’s date

(B) Current time

(C) Current time & today’s date in order.

(D) Today’s date and current time in order.

 

6-Which function key is used to start spell check automatically in MS Word?

(A) F4

(B) F5

(C) F6

(D) F7

 

7-The formulae = round (8.50, 0) in MS Excel gives

(A) 9

(B) 8.5

(C) 8

(D) 8.6

 

8-Small programs to automate repetitive tasks in MS word are called

(A) Macros

(B) Addon

(C) Mail merge

(D) References

 

9-The formulae in MS EXCEL to find the maximum value of the content of A1, A2, A3, B1, B2 and B3 is

(A) = MAX (A1::B3)

(B) = MAXIMUM (A1 : B3)

(C) = MAX (A1 : B3)

(D) = MAXIMUM (A1 :: B3)

 

10-To insert a new worksheet in MS Excel, we press

(A) Shift + F5

(B) Shift + F6

(C) Shift + F10

(D) Shift + F11

 

11-In MS Excel, you can hide a row by pressing

(A) Ctrl + 9

(B) Ctrl + R

(C) Ctrl + F9

(D) Delete Key

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(B), 3-(D), 4-(A), 5-(D), 6-(D), 7-(A), 8-(A), 9-(C), 10-(D), 11-(A)