Multiple Choice Questions (MCQ) on Android

Multiple Choice Questions (MCQ) on Android

1-In the TCP/IP protocol suite, which one of the following is NOT part of the IP header?

(A) Destination port number

(B) Destination IP address

(C) Source IP address

(D) Fragment Offset

 

2-Built-in database in Android _________

(A) Oracle

(B) MySQL

(C) DB2

(D) SQLite

 

3-If the User Interface (UI) begins to behave sluggishly or crash while making network calls, this is likely due to _________

(A) Activity manager contains too much content

(B) Virus on the server

(C) Hardware malfunctions

(D) Network latency

 

4-The transport layer protocols used for real time multimedia, file transfer, DNS and e-mail, respectively are:

(A) TCP, UDP, TCP and UDP

(B) UDP, TCP, UDP and TCP

(C) UDP, TCP, TCP and UDP

(D) TCP, UDP, UDP and TCP

 

5-When an activity doesn’t exist in memory it is in _________

(A) Inexistent state

(B) Loading state

(C) Running state

(D) Starting state

 

6-What are return types of startActivityForResult() in android?

(A) RESULT_CANCEL

(B) RESULT_OK

(C) RESULT_CRASH

(D) (A) and (B)

 

7-Which of the following is/are example(s) of stateful application layer protocols?

(I) HTTP

(II) FTP

(III) TCP

(IV) POP3

(A) I and II only

(B) II and III only

(C) II and IV only

(D) IV only

 

8-How does Google check for malicious software in the android market?

(A) A separate company monitors the Android Market for Google

(B) Google employees verify each new app

(C) Users report malicious software to Google

(D) Every new app is scanned by a virus scanner

 

9-Fragment life cycle in android is ___

(A) onAttach()->onCreate() -> onCreateView() -> on ActivityCreated() -> onStart() -> onResume()

(B) onReceive()

(C) onCreate()

(D) None of the above

 

10-What is the 9 patch tool in android?

(A) Device feature

(B) image editable tool

(C) image extension tool

(D) Using with tool, we can redraw images in 9 sections

 

11-What is the name of the program that converts Java byte code into Dalvik byte code?

(A) Mobile Interpretive Compiler (MIC)

(B) Dex Compiler

(C) Dalvik Converter

(D) Android Interpretive Compiler (AIC)

 

12-What does .apk stands for

(A) Android Package

(B) Android Proprietary Kit

(C) Application Program Kit

(D) Application Package

 

13-Base Adaptor in android is

(A) Data storage space

(B) A common class for any adaptor, which can we use for both List view and spinner

(C) A kind of adapter

(D) None of the above

 

14-Once installed on a device, each Android application lives in ______?

(A) security sandbox

(B) device memory

(C) external memory

(D) None of the above

 

15-Status data will be exposed to the rest of the Android system via:

(A) Altering permissions

(B) Network receivers

(C) A content provider

(D) Intents

 

16-Which one of the following belong to Parent Class of activity

(A) Context Theme Wrapper

(B) Activity Group

(C) Context

(D) Object

 

17-. The operating system used for Android stack is ________ .

(A) XML

(B) Java

(C) Windows

(D) Linux

 

18-Which of these are not one of the three main components of the APK?

(A) Webkit

(B) Native libraries

(C) Resources

(D) Dalvik Executable

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(D), 3-(D), 4-(B), 5-(D), 6-(D), 7-(C), 8-(C), 9-(A), 10-(D), 11-(B), 12-(D), 13-(B), 14-(A), 15-(C), 16-(A), 17-(D), 18-(A)