Multiple Choice Questions (MCQ) on Recycling

Multiple Choice Questions (MCQ) on Recycling

1-Recycling reduces

(A) energy usage

(B) air pollution

(C) water pollution

(D) all of the above

 

2-The international recycling logo consists of ___ chasing arrows.

(A) two

(B) three

(C) four

(D) five

 

3-Recycle is ___ component of waste hierarchy.

(A) first

(B) second

(C) third

(D) fourth

 

4-Following ISO standard is for environmental management control of recycling practice.

(A) 14001:2012

(B) 14001:2013

(C) 14001:2014

(D) 14001:2015

 

5-Which of the following legislative option(s) has (have) used to create stable supply?

(A) mandatory recycling collection

(B) container deposit legislation

(C) refuse bans

(D) all of the above

 

6-Conatiner deposit legislation involves

(A) imposing fine for not returning the container

(B) offering a refund for the return of certain containers

(C) crushing the container after use

(D) none of the above

 

7-The raw material that is sent to, and processed in a waste recycling plant or materials recovery facility which will be used to form new products

(A) Recyclate

(B) Recycling material

(C) recycled material

(D) none of the above

 

8-Following material has highest recyclate quality

(A) paper

(B) plastic

(C) steel

(D) oil

 

9-Following is (are) the system(s) to collect recyclates from the general waste stream.

(A) Curbside collection

(B) buy back centers

(C) drop-off centers

(D) all of the above

 

10-Plastic Pyrolysis can convert petroleum based streams such as plastics into

(A) fuels

(B) carbons

(C) both (A) and (B)

(D) wax

 

11-Following is (are) suitable raw material(s) for pyrolysis

(A) Mixed plastic

(B) Mixed waste plastic from waste paper mill

(C) Multi-layered plastic

(D) All of the above

 

12-Type 1 (polyethylene terephthalate) plastic is commonly found in

(A) soft drinks and water bottles

(B) laundry detergent bottle

(C) pipes

(D) shopping bags

 

13-Type 3 (polyvinyl chloride) plastic is commonly found in

(A) soft drinks and water bottles

(B) laundry detergent bottle

(C) pipes

(D) shopping bags

 

14-In which of the following recycling, maximum energy is saved

(A) steel

(B) cardboard

(C) paper

(D) aluminium cans

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(B), 3-(C), 4-(D), 5-(D), 6-(B), 7-(A), 8-(C), 9-(D), 10-(C), 11-(D), 12-(A), 13-(C), 14-(D)