Multiple Choice Questions (MCQ) on Space Exploration

Multiple Choice Questions (MCQ) on Space Exploration

1-The following is not NASA space shuttle.

(A) Discovery

(B) Endeavour

(C) Challenger

(D) Fortuner

 

2-The first flight of the space shuttle program by NASA was launched in

(A) 1979

(B) 1980

(C) 1981

(D) 1982

 

3-First human to travel into space

(A) Alan Shepard

(B) Neil Armstrong

(C) Yuri Gagarin

(D) Vladimir Komarov

 

4-The observation of objects in space, known as

(A) Astronomy

(B) Telescopy

(C) Space exploration

(D) Meterology

 

5-The first human-made object to orbitĀ 

(A) Apollo 1

(B) Sputnik 1

(C) Salyut 1

(D) None of the above

 

6-First moon landing mission was launched by

(A) USA

(B) USSR

(C) China

(D) France

 

7-First space station

(A) Apollo 1

(B) Sputnik 1

(C) Salyut 1

(D) None of the above

 

8-First moon landing mission

(A) Apollo 11

(B) Sputnik 1

(C) Salyut 1

(D) None of the above

 

9-First spacewalk by living being

(A) Yuri Gagarin

(B) Aleksei Leonov

(C) Neil Armstrong

(D) None of the above

 

10-The first animal sent in orbit

(A) Dog

(B) Cat

(C) Sheep

(D) Goat

 

11-The first successful human spaceflight was

(A) Sputnik 1

(B) Sputnik 2

(C) Apollo 1

(D) Vostok 1

 

12-The first US person launched into space

(A) Alan Shepard

(B) Neil Armstrong

(C) John Glenn

(D) None of the above

 

13-First woman in space

(A) Valentina Tereshkova

(B) Svetlana Savitskaya

(C) Yelena Serova

(D) Sally Ride

 

14-First artificial satellite of the moon

(A) Luna 2

(B) Luna 8

(C) Luna 9

(D) Luna 10

 

15-The first satellite of United States

(A) Explorer 1

(B) Viking 1

(C) Voyager 1

(D) Mariner 1

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(C), 3-(C), 4-(A), 5-(B), 6-(A), 7-(C), 8-(A), 9-(B), 10-(A), 11-(D), 12-(A), 13-(A), 14-(D), 15-(A)