Multiple Choice Questions on Blood Relations

Multiple Choice Questions on Blood Relations

1- Pointing to a lady, Shahrukh said, “She is the daughter of the only child of my grandmother.” How is the lady related to Shahrukh?

(A) Mother

(B) Cousin

(C) Niece

(D) Sister

 

2- Pointing to a boy, Saras said, “His father’s wife’s brother is the only brother of my sister’s father.” How is the boy related to Saras?

(A) Uncle

(B) Cousin Brother

(C) Nephew

(D) Son

 

3- If Neha says, “Priyanka’s father Omveer is the only son of my father-in-law Chandrapal”, then how is Ruchi, who is the sister of Priyanka, related to Chandrapal?

(A) Wife

(B) Niece

(C) Daughter

(D) None of the above

 

4- When Anup saw Sandeep, he recalled, “He is the son of the father of my daughter’s mother.” Who is Sandeep to Anup?

(A) Uncle

(B) Cousin

(C) Brother

(D) Brother-in-law

 

5- Abhishek is son of Amitabh’s father’s sister. Prakash is son of Teji who is mother of Vikash and grandmother of Amitabh. Harivansh is father of Neela and grandfather of Abhishek. Teji is wife of Harivansh. How is Abhishek related to Teji?

(A) Son-in-law

(B) Son

(C) Grandson

(D) None of the above

 

6- Pointing to Manju, Raju said, “The son of her only brother is the brother of my wife”. How is Manju related to Raju?

(A) Sister of father-in-law

(B) Mother-in-law

(C) Grandfather

(D) Mother’s sister

 

7- T is sister of D. D is married to P. P is son of M. T is mother of J. Y is father of U. Y has only one son and only one daughter. U is daughter of T. Q is son of D. If M is wife of W then how is Q related to W?

(A) Son

(B) Nephew

(C) Grandson

(D) Son0in-law

 

8- Introducing a man to her husband, a woman said, “His brother’s father is the only son of my grandfather.” How is the woman related to this man?

(A) Daughter

(B) Sister

(C) Aunt

(D) Mother

 

9- Pointing to a boy in a photograph, a girl said, “His father’s mother is the mother-in-law of my brother’s mother.” How is the person in photograph related to the girl?

(A) Paternal Uncle

(B) Brother

(C) Grandfather

(D) Maternal Uncle

 

10- Pointing to photograph, a woman says,” This man’s son’s sister is my mother-in-law”. How is the woman’s husband related to the man in the photograph.

(A) Grandson

(B) Son

(C) Son-in-Law

(D) Uncle

 

11- Ram’ is the father of ‘Kusha’ but ‘Kusha’ is not his son. ‘Mala’ is the daughter of ‘Kusha’.’Shalaka’ is the spouse of ‘Ram’. ‘Gopal’ is the brother of ‘Kusha’. ‘Hari’ is the son of ‘Gopal’. ‘Meena’ is the spouse of ‘Gopal’. ‘Ganpat’ is the father of ‘Meena’. Who is the granddaughter of ‘Ram’?

(A) Shalaka

(B) Meena

(C) Mala

(D) Hari

 

12- Pointing to a photograph, Amar said, “I have no brother or sister but that man’s father is my father’s son.” Whose photograph was it?

(A) His father’s

(B) His own

(C) His nephew’s

(D) His son’s

 

13- A is B’s daughter. B is C’s mother. D is C’s brother. How is D related to A?

(A) Son

(B) Grandfather

(C) Brother

(D) Father

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(B), 3-(D), 4-(D), 5-(C), 6-(A), 7-(C), 8-(B), 9-(B), 10-(A), 11-(C), 12-(D), 13-(C)