Multiple Choice Questions on General Studies

Multiple Choice Questions on General Studies for Competitive Examinations

1- What is the color of the ring of the Olympic Flag that represents Asia?

(A) White

(B) Yellow

(C) Green

(D) Red

 

2- Which country does the present Pope Francis belong to?

(A) Brazil

(B) Peru

(C) Uruguay

(D) Argentina

 

3- What is the capital of North Korea?

(A) Nampo

(B) Hamhung

(C) Chongjin

(D) Pyongyang

 

4- The minimum distance between the Sun and the Earth occurs on

(A) September 21

(B) June 21

(C) January 3

(D) December 21

 

5- What is measured by the sling psychometer?

(A) Pleasure

(B) Humidity

(C) Temperature

(D) None of the above

 

6- The Headquarter of UNWTO is situated at

(A) Tokyo

(B) Bangkok

(C) Madrid

(D) Paris

 

7- What is the name of Turkish Currency?

(A) Pound

(B) Lira

(C) Dinar

(D) Dollar

 

8- Headquarter of IATA is situated at

(A) Munich

(B) Manchester

(C) Montreal

(D) Melbourne

 

9- The electric bulb was invented by

(A) Benjamin Franklin

(B) Edison

(C) Michael Faraday

(D) Alexander Graham Bell

 

10- Gasoline is obtained from crude petroleum by

(A) evaporation

(B) sublimation

(C) fractional crystallization

(D) fractional distillation

 

11- The working of the human eye is like that of a

(A) Periscope

(B) Microscope

(C) Telescope

(D) Camera

 

12- Which of the following cities is spread over two continents?

(A) Jerusalem

(B) Tripoli

(C) Istanbul

(D) Cairo

 

13- The material used in the manufacture of lead pencil is

(A) Carbon

(B) Mica

(C) Lead

(D) Graphite

 

14- Gypsum is an ore of

(A) magnesium

(B) sodium

(C) calcium

(D) iron

 

15- Protein-energy malnutrition causes

(A) Pellagra

(B) Beriberi

(C) Rickets

(D) Marasmus

 

16- What is the function of lens in our eyes?

(A) Protect eyes from injury

(B) Change the focal distance of the eye

(C) Send message of image to brain

(D) Lower the eyes

 

17- The longest bone in the human body is

(A) Gullet

(B) Thigh bone

(C) Back bone

(D) Stirrup

 

18-Which of the following is non-biodegradable?

(A) Wool

(B) Tea leaves

(C) Nylon

(D) Animal Bones

 

19- Wall street is located in

(A) Germany

(B) New York

(C) Paris

(D) London

 

20- What is the full form of ‘’RADAR’’?

(A) Radio Detect and Ranges

(B) Radio Detecting and Ranging

(C) Region Device and Ranging

(D) Radio Device and Ranging

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(D), 3-(D), 4-(C), 5-(B), 6-(C), 7-(B), 8-(C), 9-(B), 10-(D), 11-(D), 12-(C), 13-(D), 14-(C), 15-(D), 16-(B), 17-(B), 18-(C), 19-(B), 20-(B)