Multiple Choice Questions on MS Office

Multiple Choice Questions on MS Office

1- Superscript, Subscript, Strikethrough are known as ?

(A) Font Format

(B) Font Face

(C) Font Effects

(D) Font Style

 

2- “Find” command is included in which menu ?

(A) Insert

(B) File

(C) Edit

(D) Tools

 

3- Which of the following statement/s is/are correct ?

(i) The positions portrait and Landscape comes under page layout.

(ii) Format menu is used to change the typecase of selected text.

(A) Only (ii)

(B) Only (i)

(C) Both (i) and (ii)

(D) Neither (i) nor (ii)

 

4- E-mail is one of the options of _______

(A) File

(B) Tools

(C) Insert

(D) None of the above

 

5- Gutter Margin is used to :

(A) Add space to the left

(B) Add space to binding side

(C) Add space to the right

(D) add space to the header side

 

6- Which of the following statement/s is/are incorrect :

(i) Access is a spreadsheet developed by Microsoft

(ii) The Microsoft Power Point is presentation type program.

(A) Only (i)

(B) Only (ii)

(C) Both (i) and (ii)

(D) Neither (i) nor (ii)

 

7- A number of letter that appears little below the normal text is called

(A) Superscript

(B) Supertext

(C) Small text

(D) Subscript

 

8- Bullet and Numbering is in _______ tab

(A) View Tab

(B) Insert Tab

(C) Page Layout Tab

(D) Home Tab

 

9- The name of a word document displays in _______

(A) Menu Bar

(B) Title Bar

(C) Scroll Bar

(D) Status Bar

 

10- Default alignment is _______

(A) Right

(B) Left

(C) Centre

(D) Justify

 

11- Which among the following shortcut keys is used to add rulers in a drawing area ?

(A) Ctrl + D

(B) Ctrl + P

(C) Ctrl + S

(D) Ctrl + R

 

12- Paint file saves as

(A) .xls Extension

(B) .doc Extension

(C) .bmp Extension

(D) .ppt Extension

 

13- In excel to hide rows and columns we have to select cells in the rows and columns we want to hide then press

(A) CTRL + 9

(B) CTRL + 7

(C) CTRL + 5

(D) None of the above

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(C), 3-(A), 4-(D), 5-(B), 6-(A), 7-(D), 8-(D), 9-(B), 10-(B), 11-(D), 12-(C), 13-(A)