Multiple Choice Questions on Percentage

25-80% of 60 is greater than 70% of 40 by _______.

(A) 10

(B) 20

(C) 30

(D) 40

 

26-Akhil earns Rs.15600 per month. He spends 70% of his income and the rest he saves. How much does he save every month?

(A) Rs. 4680

(B) Rs. 4860

(C) Rs. 6864

(D) Rs. 8654

 

27-30% of a number is more than 16% of 450 by 252. Find the number?

(A) 1020

(B) 1040

(C) 1060

(D) 1080

 

28-. In an examination, 85% of the candidates passed and 60 failed. How many candidates appeared?

(A) 350

(B) 400

(C) 450

(D) 500

 

29-In an examination 15% of the students failed. If 1500 students appeared in the examination, how many passed?

(A) 1150

(B) 1250

(C) 1275

(D) 1375

 

30-The price of a bicycle is Rs. 10200. What will be the new price, if the original price is reduced to 15%?

(A) Rs. 3587

(B) Rs. 5560

(C) Rs. 8670

(D) Rs. 8820

 

31-How much is 65% of 40 is greater than 2/5 of 50?

(A) 2

(B) 4

(C) 6

(D) 8

 

32-10% of 20% of 50% of 250?

(A) 1.25

(B) 2.5

(C) 5

(D) 10

 

33-By how much is 70% of 50 is greater than 40% of 60?

(A) 7

(B) 9

(C) 11

(D) 13

 

34-A student passes the exam by scoring 83.5% out of 600. Find the total score of the student.

(A) 495

(B) 501

(C) 508

(D) 511

 

35-The price of a washing machine is Rs. 11500. What will be the new price if the price is increased by 20%?

(A) Rs. 2300

(B) Rs. 3500

(C) Rs. 13800

(D) Rs. 15680

 

36-If population of Meerut City is 360. If population of Meerut City grows by 22.5 % in a year. Calculate the population after one year.

(A) 115

(B) 145

(C) 356

(D) 441

 

ANSWERS:

25-(B), 26-(A), 27-(D), 28-(B), 29-(C), 30-(C), 31-(C), 32-(B), 33-(C), 34-(B), 35-(C), 36-(D)