Multiple Choice Questions on Percentage

Multiple Choice Questions on Percentage

 

1-What is 15% of 3 litres?

(A) 150 ml

(B) 300 ml

(C) 450 ml

(D) 600 ml

 

2-Out of 100 Oranges, 20% were eaten and 20% of the remaining were spoiled. Find the number of Oranges left?

(A) 16

(B) 32

(C) 64

(D) 128

 

3-Find 25% of 75 kg.

(A) 1.875 kg

(B) 8.75 kg

(C) 18.75 kg

(D) 87.5 kg

 

4-The population of a town increased from 2,00,000 to 2,80,000 in a decade. What is the increase in percentage?

(A) 25

(B) 30

(C) 35

(D) 40

 

5-What is 60 % of 30 litres?

(A) 18 litres

(B) 20 litres

(C) 22 litres

(D) 24 litres

 

6-What percent of numbers from 1 to 25 have 2 or 4 in the unit’s digit?

(A) 24%

(B) 25%

(C) 26%

(D) 30%

 

7-Convert 12.5% as a fraction.

(A) 1/12

(B) 1/10

(C) 1/8

(D) 1/6

 

8-If John took 100 chocolates out of 250 chocolates from Ritu. John gave 20% of his chocolates to Sam and 35% to Marry then Ritu gave 50% of his chocolates to John and 20% to Sam from the remaining chocolates. Find the number of chocolates remaining with John?

(A) 75

(B) 120

(C) 125

(D) 130

 

9-Out of a box of 500 chocolates, 175 of them are almond and the remaining are milk chocolates. The percentage of milk chocolates is _________.

(A) 35.0 %

(B) 53.85 %

(C) 60.45 %

(D) 65.0 %

 

10-Find the value of the following:

15% of 1500 + 44% of 2500 = ?

(A) 1125

(B) 1225

(C) 1325

(D) 1425

 

11-. 30% of a number is added to 35, the result is the same number. Find the number?

(A) 35

(B) 40

(C) 45

(D) 50

 

12-Calculate [(20% of 150) +(10% of 70)].

(A) 36

(B) 37

(C) 38

(D) 39

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(C), 3-(C), 4-(D), 5-(A), 6-(A), 7-(C), 8-(B), 9-(D), 10-(C), 11-(D), 12-(B)