Multiple Choice Questions on Plastic Moulding

Multiple Choice Questions on Plastic Moulding

1- In which of the following plastic is used

(A) Automobiles

(B) Electrical appliances

(C) Packaging  

(D) All of the above

 

2- Plastics can be shaped into

(A) Sheets

(B) Films

(C) Fibers

(D) All of the above

 

3- Plastics are principal ingredient of the following material(s)

(A) Paints

(B) Varnishes

(C) Adhesives

(D) All of the above

 

4- Which of the following plastics are made up of lines of long chain molecules?

(A) Thermoplastics

(B) Thermosetting plastics

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

5- Credit cards are made of

(A) Polyethylene

(B) Polypropylene

(C) Polyvinyl chloride (PVC)

(D) Polystyrene

 

6- Milk and water bottles are made of

(A) Polyethylene

(B) Polypropylene

(C) Polyvinyl chloride (PVC)

(D) Polystyrene

 

7-Bottles for acidic foods like juices are made of

(A) PTFE (polytetrafluoroethylene)

(B) PET (polyethylene terephthalate)

(C) Polyamide (nylon)

(D) Acrylics (PMMA: polymethyl methacrylate)

 

8- Polyamide (nylon) is used for making

(A) Bearings

(B) Gears

(C) Textiles and fabrics

(D) All of the above

 

9- Which of the following plastics are made up of molecules that are heavily cross-linked?

(A) Thermoplastics

(B) Thermosetting plastics

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

10- Which of the following plastics cannot be reshaped?

(A) Thermoplastics

(B) Thermosetting plastics

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

11- Which of the following is an example of Thermosetting plastic?

(A) PVC

(B) Epoxies and Resins

(C) PET

(D) All of the above

 

12- Which of the following product(s) is (are) made by Compression moulding?

(A) Electric plugs

(B) Pot handles

(C) Dinnerware plates

(D) All of the above

 

13- There is no sprue and runner system in a

(A) compression mold

(B) injection mold

(C) extrusion mold

(D) all of the above

 

14- Which of the following is a type of Transfer Moulding?

(A) Pot transfer moulding

(B) Plunger transfer moulding

(C) Both (A) and (B)

(D) None of the above

 

ANSWERS:

1-(D), 2-(D), 3-(D), 4-(A), 5-(C), 6-(A), 7-(B), 8-(D), 9-(B), 10-(B), 11-(B), 12-(D), 13-(A), 14-(C)