Sequence and Series MCQ Questions

Sequence and Series MCQ Questions

1-Complete the series. -1,2,-3,5,-5,8,-7,?.

(A) 11

(B) 9

(C) -7

(D) -9

 

2-Look at the series. Which number should come in place of ? 5, 9, 13, 17, ?

(A) 23

(B) 22

(C) 21

(D) 24

 

3-. Complete the following series: 2,5,15,7,28,9,

(A) 11

(B) 41

(C) 13

(D) 40

 

4-What is the next term in the series, 6, 7, 21, 22, 66, 67, 201,202,_____.

(A) 306

(B) 406

(C) 706

(D) 606

 

5-Find the next series number 96, 192, 384, 768, ______ .

(A) 1536

(B) 1530

(C) 1456

(D) 1465

 

6-What is the next letter in the series? BIM, LSW, VCG, ______?

(A) CGK

(B) FMQ

(C) RVZ

(D) KOS

 

7-Complete the series by filling the blank with the appropriate number. 1024, 512, 256, 128, _____, 32, 16

(A) 32

(B) 48

(C) 64

(D) 96

 

8-From the below series identify how many 4’s are preceded and followed by numbers: 3,4,%,4,5,%,#,4,6,4,5,6,7,4,8,&,4,4,5,4,%

(A) 1

(B) 2

(C) 3

(D) 4

 

9-Find the missing number in this series: 2, 6, 13, 23, 36, __.

(A) 56

(B) 52

(C) 51

(D) 43

 

10-Look at the series: 21, 19, 18, 15, 15, 11, 12, ___ What should come next?

(A) 9

(B) 7

(C) 5

(D) 11

 

11-Fill the blank in the series below: CST : CTU :: JQA: ________ .

(A) JRB

(B) JRC

(C) KRB

(D) JQB

 

ANSWERS:

1-(A), 2-(C), 3-(B), 4-(D), 5-(A), 6-(B), 7-(C), 8-(C), 9-(B), 10-(B), 11-(A)