Verb MCQ Questions

Verb MCQ Questions

Complete the sentence by choosing the correct form of the verb given in brackets.

1-She will ___________ (get) you a new pair of jeans on your birthday.

(A). got

(B). gotten

(C). get

(D). getting

 

2-I have been _______ (try) to bake a perfect cake since morning.

(A). tries

(B). try

(C). trying

(D). tried

 

3-Yash ________ (throw) the ball very far and the ball went across the road.

(A). throw

(B). thrown

(C). throws

(D). threw

 

4-He was _______ (bite) by a snake.

(A). bitten

(B). bite

(C). biting

(D). bit

 

5-The ship _____ (sink) to the bottom of the sea.

(A). sank

(B). sink

(C). sinking

(D). sunken

 

6-I never _______ (use) to miss my drawing classes in school.

(A). used

(B). use

(C). using

(D). uses

 

7-I would ___________ (forgive) him, if he had apologized.

(A). forgive

(B). have forgave

(C). have forgive

(D). have forgiven

 

8-I don’t know how the money I kept in my wallet got _______ (steal).

(A). stolen

(B). steal

(C). stole

(D). stealed

 

9-She ___________ (get) the mail last week.

(A). gets

(B). gotten

(C). get

(D). got

 

10-___________ (drink) milk is good for health.

(A). Drunk

(B). Drinks

(C). Drank

(D). Drinking

 

11-It was pitch dark; however, there ________ (be) a ray of light that came from the farmer’s hut.

(A). was

(B). is

(C). can be

(D). could be

 

12-I will not be able to ________ (complete) my project on time.

(A). completed

(B). completing

(C). completes

(D). complete

 

13-I would have ___________ (fall) down from the window, as I was feeling very dizzy.

(A). falling

(B). fell

(C). fall

(D). fallen

 

14-My brother scolded me because I _______ (drive) through the hills late in the night, when it was raining heavily.

(A). drove

(B). driven

(C). driving

(D). drive

 

15-These days, Rahul ___________ (forget) his homework, very often.

(A). forgotten

(B). forgot

(C). forget

(D). forgets

 

16-Don’t forget to give me a call when you ___________ (go) to the gym.

(A). gone

(B). have gone

(C). went

(D). go

 

17-I have never _____ (be) to Agra to visit the Taj Mahal.

(A). be

(B). been

(C). being

(D). had been

 

18-The wind ________ (blow) heavily yesterday.

(A). blow

(B). had blew

(C). blown

(D). was blowing

 

ANSWERS:

1-(C), 2-(C), 3-(D), 4-(A), 5-(A), 6-(A), 7-(D), 8-(A), 9-(D), 10-(D), 11-(A), 12-(D), 13-(D), 14-(A), 15-(D), 16-(D), 17-(B), 18-(D)